Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Göteborgskan Nina Grawander är utsedd till Årets spelare inom beachvolleyboll.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborgska blev årets beachvolleyspelare

Landslagsspelaren Nina Grawender från Göteborgs BC har utsetts till årets kvinnliga beachvolleyspelare.

– Oj, nej men vad roligt! utropar Nina Grawender när beskedet kommer, skriver Svenska volleybollförbundet i ett pressmeddelande..

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nina Grawender, 26, är sedan två år tillbaka ena halvan av det svenska beachvolleylandslaget på damsidan. Nina tycker att året som gått har varit både upp och ner, men att hon har utvecklats både fysiskt och mentalt tack vare sin tränare Wesley Pinherio.

När hon får beskedet att hon är årets spelare blir hon riktigt glad.

– Jag blir helt chockad och tagen. Karin (Lundqvist) har ju varit årets spelare många gånger och jag har verkligen velat ha titeln. Jag ser fortfarande upp till Karin. Fantastiskt roligt!

Karin Lundqvist, 33, Katrineholms VK, har varit elitspelare i beachvolley i flera år, och är sedan 2013 Grawenders partner.

Grawender berättade i en intervju i GP inför SM på Skrea strand i Falkenberg (som hon och Lundqvist vann) att hon i yngre år hade Karin Lundqvist som idol och förebild, och att hon knappt tror att det är sant att Lundqvist nu är hennes tävlingspartner.

På den manliga sidan utsågs Petter Jonsson, KFUM Karlskrona, till årets spelare 2014. Årets genombrott gick till Manne Norman, Beachhallen BVC, samt till systrarna Kristina och Susanna Thurin, Sollentuna VK.

MOTIVERINGAR

Årets spelare

Nina Grawender (Göteborg BC)

Nina har inom loppet av två säsonger gått från att vara en toppspelare nationellt till att bli en aktad blockeringspelare på den internationella arenan. Förra säsongen innefattade en nionde plats på EM och denna säsong en sjuttonde och en nionde plats på världstouren samt hennes första SM-guld. Framgångarna kommer av hårt arbete och en imponerande målmedvetenhet som driver henne vidare i jakten på en OS plats.

Petter Jonsson (KFUM Karlskrona)

Petter har länge levt för beachvolleyn och har i år blommat ut till en bättre spelare än någonsin. Förutom att lägga tre pallplatser på Swedish Beach Tour till sina dryga 30 tidigare så bärgade han sitt andra SM guld och gjorde det som den bästa spelaren på Skrea strand. Förändringen kan ses i ett större lugn, mer trygghet i sitt spel och framför allt smartare val och bättre utförande i sitt anfall.

Årets genombrott

Kristina och Susanna Thurin (Sollentuna VK)

Med ett imponerande samspel, fin bollkontroll och ett intelligent och effektivt anfallsspel har Kristina och Susanna Thurin snabbt blivit ett topplag i svensk beachvolley. Under denna genombrottssäsong har det blivit idel semifinalplatser på Swedish Beach Tour, så som i Helsingborg, Umeå, Jönköping och inte minst brons både på SM och på Nevza i Danmark. Frågan är inte om utan när de står högre upp på prispallen.

Manne Norman (Beachhallen BVC, Stockholm)

Manne har gått från att vara en stark spelare på challengernivå till att kunna titulera sig silvermedaljör på Swedish Beach Tour i och med finalplatsen i årets tourfinal. Bra fysik, spelförståelse och stabilitet ihop med en ambitiös träningsinställning bäddar för årets genombrott och ger samtidigt förhoppningar om kommande framgångar. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.