Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborgs bästa pizzeria utsedd

Vill du smaka på stans bästa pizza? Då är det till Sannegårdens pizzeria i Eriksberg du ska bege dig. De har blivit utsedda till Göteborgs bästa pizzeria av onlinepizza.se - och är sjätte bäst i Sverige.

Det är kundernas betyg på onlinepizza.se som ligger till grund för resultatet. Slutstriden stod mellan tre pizzerior i Eriksberg – Pizzeria Titanic, Hawaii Pizzeria och Sannegårdens pizzeria. Slutbetyget 4,9 av 5 tog Sannegården upp till guldplatsen och är dessutom sjätte bäst i Sverige. Det är fjärde gången de vinner tävlingen genom onlinepizza.se.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det känns jättekul, alla vi som jobbar här känner att det är ett kvitto på att vi gör något rätt. Som gammal idrottsman har man ju alltid drivkraften och vinna, säger Murat "Murre" Ersöz som äger pizzerian. Han säger att han jagar Zlatan i vem som kan vinna flest priser.

– Zlatan har ju vunnit åtta guldbollar och vi har vunnit fyra pizzautnämningar, så vi jagar honom för fullt. Men hans karriär tar kanske slut innan min, så jag har tid på mig, säger han och skrattar.

På Sannegårdens pizzeria bakar man runt 700 pizzor på en helgdag. Favoriten bland besökarna är "Istanbul" - en kebabpizza med grönsaker.

– Folk älskar ju kebabpizza och samtidigt känner du dig inte så onyttig för det är grönsaker på. Den är fräsch, säger Murat.

I Göteborg finns 122 pizzerior anslutna till onlinepizza.se. GP har tidigare skrivit om pizzeriaägare som haft problem med betygsystemet på hemsidan och menar att vissa medvetet går in och sätter dåliga betyg.

En annan risk är att företagarna själva går in och lägger en röst på sin egen pizzeria.

Anders Signell, är vd på onlinepizza.se. Han medger att betygssystemet har sina brister men säger samtidigt att man gör mycket för att kontrollera att det rör sig om äkta röster.

– Man måste handla från pizzerian man betygsätter. Dessutom kontrollerar vi rösterna manuellt och tittar bland annat på ip-adresser och försäljningsunderlag. Rösterna viktas också efter hur mycket man har handlat, säger han.

Upptäcker man fall där pizzerior röstat på sig själva så diskas de.

- I år diskades fyra pizzerior på grund av det, säger Anders Signell.

För att smaka på Sveriges godaste pizza får du enligt omröstningen bege dig till Staden Chili pizzeria i Falköping.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.