Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Göteborgaren Bosse om EU-kritiken: "Klaga inte"

EU-toppmötet har minst sagt upprört och engagerat många göteborgare under veckans gång. Någon som inte delar den negativa synen på mötet är Bosse Bergman. – Jag blev förvånad över att det är så många som är arga. Vad är det som är så besvärligt?, säger han.

Under fredagsförmiddagen eskorterades samtliga delegater från Gothia towers vid Korsvägen till Eriksberg, där EU-toppmötet hålls under fredagen. 

I samband med mötet har polisen upprättat avspärrningar, däribland vid riksväg 40 och Korsvägen, och många trafikerade vägar har påverkats. Det har rört om i grytan och många har upprörts över att beslutet att lägga mötet i Göteborg. 

Men bilden delas inte av göteborgaren Bosse Bergman, han ställer sig i stället positiv till förläggandet av toppmötet. 

– Jag åkte i genom Göteborg på torsdagskvällen för att jag var nyfiken på hur jävligt det skulle vara. Jag hade gott om tid och kom till och med fram för tidigt. Det var inga problem alls. Dock är jag inte på plats i Göteborg i dag och upplever om uppföljningen har varit besvärlig, säger han.

LÄS MER: EU-toppmötet är igång – så påverkas du

"Bra för staden"

Han känner snarare att det är positivt att just Göteborg är toppmötets värd.

– Arbetet som Sverige har, att ha bjudit in resten av EU-gänget är jätteviktigt. Det är otroligt viktigt för Göteborg som stad. Jag är för EU men inte när det kommer till allt, men de håller ju ihop nationerna på ett trevligt sätt, säger han.

Samtidigt menar han att det är oklart varför delegaterna bor på ett hotell i centrala Göteborg men att mötet hålls på Hisingen.

– Det är kanon för staden. Att marknadsföra Göteborg på det här sättet är bra. Men allt jag hör är klagomål. Jag blev förvånad över att det är så många som är arga. De som känner sig drabbade, vad är det egentligen de har förlorat? Vad är det som är besvärligt som stör de vanliga rutinerna?