Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gårdsten får 15 våningar högt bostadshus

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum har staden lovat 7000 nya bostäder. 77 av dessa tar nu plats i vad som kommer bli ett 15 våningar högt hus mitt i centrala Gårdsten.

77 stycken bostadsrätter till ett rimligt pris och i flera olika storlekar bildar tillsammans  ”Utsikten”, projektnamnet på det område som planeras växa fram i mitten av Gårdsten.
 
Idag hittar du galleria med livsmedelsbutik och andra lokala småbutiker på platsen där bostäderna ska byggas. På toppen av gallerian skall ett 15 våningar högt hus byggas. Där kommer de som flyttar in få uppleva varför området fått namnet ”Utsikten”.

– Ja, man kommer ju verkligen se hela stan från det här huset, säger Amir Shamshirzan, ansvarig mäklare för området.

Läs mer om Utsikten här

Flera former och rimliga priser

Amir Shamshirzan, Ansvarig mäklare.
Amir Shamshirzan, Ansvarig mäklare.

Det kommer byggas både ettor, tvåor och treor i 15 våningshuset. Under våningshuset kommer det även byggas ett antal fyror i radhus. Och priset är medvetet satt lågt.
 
– Det är en sak att bygga, stora, centrala bostadsrätter. Men när man som här bygger i denna prisklassen, ja, då handlar det om att kunna bjuda in människor som annars inte kunnat drömma om att någonsin kunna köpa en nyproducerad bostadsrätt.
 
Målet är att locka studenter och unga par som kan tänka sig att bo i området länge. För att komma till rätta med vilka behov som finns i just Gårdsten genomförde Fastighetsbyrån en undersökning. Och svaren man fick, har tagits med vid planeringen. Bland annat resulterade undersökningen i att beslut togs om att satsa på öppna planlösningar och att golvet fick en skandinavisk stil med ljusa ekgolv. 

– Just nu planeras det och byggs väldigt mycket i Gårdsten. Kollektivtrafiken kommer byggas ut och nu när det börjar bli fler bostäder – ja då ser vi till att bjuda in fler kommersiella aktörer som kan utveckla området och tillsammans öka levnadsstandarden här, säger Amir Shamhirzan och fortsätter.

– Det kommer bli ett jättefint torg här med butiker, restauranger, cafeér och annat som gör livet gött att leva.