Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Friad för våldtäkt häktad igen

På dagen en månad efter att 23-åringen friats för våldtäkt anmäldes han på nytt. Nu är han tillbaka på häktet, misstänkt för en ny våldtäkt.

– Han förnekade brott den gången och förnekar brott nu. Jag kan säga så mycket som att vi inte har diskuterat frågan, säger mannens advokat Peter Nolby.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han var förordnad offentlig försvarare även förra gången 23-åringen utreddes för våldtäkt.

Det var den 15 augusti som mannen greps i en bil tillsammans med en kamrat i Rosenlundsområdet sedan en prostituerad kvinna kontaktat polisen om att hon blivit bestulen och våldtagen av två sexkunder tidigare under kvällen.

Kvinnan uppgav att de båda männen betalat 4 000 kronor för samlag, men att de inte respekterat hennes krav på att använda kondom under akten.

Mot hennes vilja skulle männen ha tvingat till sig sex av kvinnan och sedan bestulit henne på pengarna.

Den 14 oktober friades de båda männen, medan 23-åringen fälldes för att ha bestulit den prostituerade kvinnan på ersättningen.

Han menade att kvinnan anmält dem för våldtäkt som en hämnd för stölden och tingsrätten ansåg att det fanns för stora brister i kvinnans berättelse för att fälla männen.

Samtidigt skrev tingsrätten att det våld som 23-åringen utsatte kvinnan för ofta torde ”accepteras som en del i den tjänst som en prostituerad kvinna tillhandahåller män som har behov av att känna och utöva makt i samband med sexualakten”.

På dagen en månad efter att Göteborgs tingsrätt avkunnade den friande domen anmäldes 23-åringen på nytt.

Denna gång är det en helt annan kvinna, som beskrivs som flyktigt bekant, som anmält mannen för en våldtäkt som ska ha ägt rum natten till den 14 november.

Mannen erkänner även denna gång att han haft samlag med kvinnan men utan tvång.

– De har en gemensam bekant och sedan är det väl så att de har vetat om varandra, säger kammaråklagare Katarina Wingård.

Den tidigare våldtäktsdomen var enhällig och har inte överklagats.

I går avslog hovrätten en begäran från 23-åringen att bli släppt från häktet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.