Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Anders Hofgren

Winga Vänner välkomnar alla besökare

Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Vinga, skriver styrelsen för Winga Vänner.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till "Hjärterum ger Stjärterum", 9/8

Winga vänner är en ideell förening vars syfte är att bevara miljö och bebyggelse på Vinga och göra det möjligt för besök. Varje sommar engagerar sig mer än 100 volontärer för att ta emot alla gäster. Gästhamnen rymmer endast 25-30 båtar och vi placerar dem så gott vi kan för att så många som möjligt ska få plats.

Vid sidan av denna finns en hamn som är till för lotsbåtar, räddningsbåtar och annan yrkestrafik. Winga Vänner har i uppgift från Sjöfartsverket att se till att inga andra båtar lägger till, vilket gör att det kan vara helt tomt i lotsbassängen, även när gästhamnen är full.

När det är fint väder fylls vår gästhamn ibland snabbt och för att hjälpa till står vi på piren för att ta emot. Om det är fullt informerar vi så att man själv slipper köra in och leta efter plats.

Vi beklagar om någon känner sig otrevligt bemött, vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till Vinga.

Styrelsen Winga Vänner