Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Visst, man bör inte skämta om allt, hela tiden

Som en konservativt sinnad komiker tycker jag att din argumentation har poänger. Man bör inte skämta om allt, hela tiden och hursomhelst. Men kanske på shower där showen består av skämt, skriver Hannes Bergman Thrygg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Kristian Svenberg, 1/11

Käre Kristian,

Det är jag som är ”komikern” som drog förintelseskämt på Pitcher’s. Tack för din insändare.

Det är få människor som väljer att skrika ut sitt missnöje på offentliga platser, speciellt mitt i ett retoriskt framförande. Kanske för få. Det är inte upp till mig att avgöra.

Man kan väl tänka sig att om folk spankulerade runt och basunerade ut sin missbelåtenhen i tid och otid, så skulle värderingsskalan, som du nämnde, utsättas för glidning.

Glidningen är svår att förutspå. Precis som med skämt. Komik är en ventil för tryckkokare, ett sätt att närma sig saker utan att leva ut dem. Men allt kan gå för långt.

Komiker säger många saker som förleder ungdomen, degenererar kulturen och blurrar gränser. Det är inte optimalt. Men fan vad kul det kan vara.

Humor är en buffert mellan verkligheten och dig själv. Det är att kunna anlägga ett perspektiv där du får uppleva det absurda i tillvaron, se gömda guldklimpar i vardagen och att få ligga. Ligga jättejättemycket, Kristian. Så mycket.

Jag tycker att komiker är oärliga med sin inverkan på samhället. Vi vill alla tänka att vi gör gott, att vår tid här lämnar ett positivt intryck och att vår insats är filantropisk. Men den är inte alltid det. Komiker säger många saker som förleder ungdomen, degenererar kulturen och blurrar gränser. Det är inte optimalt.

Men fan vad kul det kan vara.

Som en konservativt sinnad komiker tycker jag att din argumentation har poänger. Man bör inte skämta om allt, hela tiden och hursomhelst. Men kanske på shower där showen består av skämt ...

Mycket Vurmande Hejsningar

Hannes Bergman Thrygg

”komiker”