Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det logistiska problemet här är att studenter som bor på Hisingen får praktikplatser i Mölnlycke, studenter som bor i Mölndal får praktikplatser på Hisingen, och så vidare, skriver insändaren. Bild: JESSICA GOW / TT
Det logistiska problemet här är att studenter som bor på Hisingen får praktikplatser i Mölnlycke, studenter som bor i Mölndal får praktikplatser på Hisingen, och så vidare, skriver insändaren. Bild: JESSICA GOW / TT

Visst kan ni bättre, Pedagogen

Vi vet alla att med lite logistik kan universitetet naturligtvis se till att studenter hamnar på praktikplatser betydligt närmare sin bostadsadress om viljan finns, skriver ”Lärarhandledare”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Efter att vi alla läst i tidningar, hört på radio och tv, fått uppmaningar av Västtrafik via helsidesannonser att i absolut möjligaste mån INTE nyttja kollektivtrafik så har nu lärarutbildningen på Göteborgs Universitet delat ut praktikplatser till sina studenter. Praktikplatser som ej går att byta enligt uppgift.

Det logistiska problemet här är att studenter som bor på Hisingen får praktikplatser i Mölnlycke, studenter som bor i Mölndal får praktikplatser på Hisingen, studenter som bor i Göteborg får praktikplatser i Lerum, och så vidare. Studenter som alltså egentligen inte skulle behöva nyttja kollektivtrafiken i rusningstrafik. Studenter som kunnat få praktikplats på gång- eller cykelavstånd.

Vi vet alla att hela innerstaden och stora delar av ytterområden av centrum grävs upp, och alla som tvingas åka kollektivt dagligen vet att det alltid är förseningar i rusningstrafiken.

Vi vet alla att ingen, absolut ingen, är betjänt av att studenter nu behöver ta sig kors och tvärs genom staden i kollektivtrafiken.

Vi vet alla att Folkhälsomyndigheten, kommunen, Västtrafik ber/uppmanar/vädjar till oss att inte nyttja kollektivtrafik om vi inte absolut behöver. Vi vet alla att med lite logistik kan universitetet naturligtvis se till att studenter hamnar på praktikplatser betydligt närmare sin bostadsadress om viljan finns.

Vi vet alla att ingen, absolut ingen, är betjänt av att studenter nu behöver ta sig kors och tvärs genom staden i kollektivtrafiken. Inte studenten, inte handledaren på skolan, inte barnen på skolan, inte busschauffören, inte all kringpersonal som kan utsättas för onödig smitta.

Vi vet att Västtrafik redan fått igenom att gymnasieskolor ska börja senare för att inte belasta rusningstrafiken.

Vi alla förstår att detta går att ändra på, naturligtvis kan Göteborgs Universitet bättre än så här. Eller?

Lärarhandledare