Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är oförlåtligt att våra politiker, som ska se till Göteborgs och invånarnas bästa, är så okunniga och ointresserade och att de flesta medvetet gör allt de kan för att det negativa med deras prestigeprojekt inte ska komma fram, skriver insändaren. Bild: Robin Aron
Det är oförlåtligt att våra politiker, som ska se till Göteborgs och invånarnas bästa, är så okunniga och ointresserade och att de flesta medvetet gör allt de kan för att det negativa med deras prestigeprojekt inte ska komma fram, skriver insändaren. Bild: Robin Aron

Visst känns det hopplöst många gånger

Det enda som håller ”rätt” tempo är faktureringen leverantörerna, skriver Bo Janstrand i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

4/3 Motståndet mot Västlänken måste kännas hopplöst

1/3 Tio år av Västlänken-motstånd

Lennart, vi ser förödelsen på alla håll och kanter, men det händer inte särskilt mycket med tunnelbygget. Det enda som håller ”rätt” tempo är faktureringen från leverantörerna, så visst känns det hopplöst många gånger. Men engagemanget är ju mot Västlänken – och det känns väldigt angeläget.

Det som däremot känns riktigt tungt är insikten att Sverige är i samma klass som länder vi brukar kalla för både det ena och det andra.

Det var väl inte så många som insåg och reagerade redan för tio år sedan, men att många göteborgare i dag är ovetandes om Västlänkens tillkortakommande är inte förvånande när man ser till medias låga intresse.

Däremot är det oförlåtligt att våra politiker är så okunniga och ointresserade och att de flesta medvetet gör allt de kan för att det negativa med deras prestigeprojekt inte ska komma fram.

Jag rekommenderar ”Tågtunnelmysteriet i Göteborg”, av GKMA och "Västlänken – en debattbok om ett urspårat projekt”, av Mats Lövgren. Läsning som kanske gör att ni förstår varför vi engagerar oss.

Vi kan tyvärr inte göra mycket mer än att i stark motvind sprida fakta. Pengar är insamlade för att skänka ett hundratal böcker till de mest behövande.

Avtalen kan bara Trafikverket avsluta på uppdrag av politikerna.

Till alla som tycker att vi redan har lagt så mycket pengar att det inte går att stoppa – är det så ni sköter er privatekonomi är det risk att vi får se er i förnedringsprogrammet ”Lyxfällan” vad det lider.

Bo Janstrand, Hising-Bo

LÄS MER: Göteborgs stadsbyggnad prisas – utsedd till årets kommun

LÄS MER: Klassiska bokhandeln slår igen - efter 20 år i Göteborg

LÄS MER: Tungt bakslag för Götatunneln – stängd längre än beräknat