Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Anders Ylander

Virrigt gatusystem på Älvstranden

Mycket av det som byggts på Norra Älvstranden har en god arkitektonisk kvalitet. Många bostadshus är väl utformade liksom strandpromenaden. Däremot är gatusystemet ett misslyckande, skriver signaturen Stadsplanerare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Att orientera sig i området är svårt för den som inte vistas här ofta eller dagligdags. Det är kort sagt svårt för många besökare att hitta vart man ska.

I en stadsmiljö måste man uppfatta gatusystemets uppbyggnad genom att vissa gator tydligt framstår som huvudgator som är bredare och ofta kantade av träd. En stadsmiljö måste ha en tydlig struktur – vilket alltså saknas på Norra Älvstranden.

Man kan fråga sig hur detta kunnat ske ? Invändningar fanns under planeringsstadiet men fick inte gehör! Det blev som det blev – ett rejält misslyckande – som inte får upprepas.

Stadsplanerare