Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Yvonne Åsell / SvD / TT

Vill vi ha samma kaffe överallt?

Jag vill fråga alla som bor i Göteborg: Vill vi ha det så? Vill vi ha samma kaffe och samma fikabröd överallt? Hur tråkigt är inte det? skriver signaturen Nman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Få har väl undgått cafékedjan Espresso House minst sagt aggressiva expansion i Göteborg (och för all del i Sverige). Kedjan har nu ett 20-tal caféer i staden och ytterligare minst ett på gång i Nordstan. I Nordstan kommer det alltså att finnas tre Espresso House när det nya öppnar. Plus ytterligare ett i Brunnsparken.

Jag vet att det fortfarande finns många andra caféer som man kan välja men med den takten som Espresso House öppnar nya så kommer andra att få stänga och ibland är det ju så att när Espresso House har öppnat ett café så har ett annat försvunnit.

Caféerna i kaffekedjan är fina (om än urtråkigt utbud av fikabröd) men jag tycker ändå det är en mycket tråkig utveckling där man är på väg mot en mer eller mindre monopolsituation och jag vill fråga alla som bor i Göteborg: Vill vi ha det så? Vill vi ha samma kaffe och samma fikabröd överallt? Hur tråkigt är inte det? Är det inte trevligare med lite variation? Fundera på det när ni väljer café nästa gång.

Nman