Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Karl af Geijerstam
Bild: Karl af Geijerstam

Viktigt att ungdomar får höras

På vårt Instagramkonto kan man vara med att rösta, debattera och lyssna på intervjuer om frågor om normer, rasism, sexism, miljö och fritidsverksamhet, skriver Filip Popovski.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I dagens samhälle har inte ungdomar lika förutsättningar som vuxna att driva och framföra sina åsikter från idé till verklighet. Ungdomar är morgondagens vuxna och det är därför viktigt att de får vara med och påverka sin verklighet.

Vi är sex unga ferieentreprenörer som jobbar för Göteborgs stad. Vi driver ett projekt som syftar till att ungas röster ska bli hörda av vuxna och makthavare i Göteborgs kommun. Vi kan inte sitta och vänta på att politiker ska göra ungdomarnas röster hörda när vi har hundratals olika sociala medier att uttrycka oss på.

Därför kom idén att starta ett Instagramkonto där ungdomar kan dela med sig av sina åsikter och värderingar om samhällets mest aktuella ämnen. På Instagramkontot kan man vara med att rösta, debattera och lyssna på intervjuer om frågor om normer, rasism, sexism, miljö och fritidsverksamhet.

Vill du vara med och få din röst hörd? Kolla in vår Instagram och skicka oss ett meddelande där: Ung_rost.

Filip Popovski