Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Janerik Henriksson/TT

Videogranskning genast, tack

Hade domaren i matchen DIF-IFK Göteborg dömt korrekt i matchens slutskede, hade Djurgården inte vunnit den matchen och inte heller Allsvenskan, skriver signaturen Anders.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Var, när, hur? Svaret på den frågan är nu!

Fotbollsallsvenskans matcher måste snarast möjligt utrustas med utrustning för videogranskning, Var.

Detta är enda sättet att få en så korrekt bedömning som möjligt av tveksamma matchsituationer. Det får inte vara som i årets superjämna strid om medaljerna att domarmisstag avgör slutstriden och att domarinsatser direkt avgör kampen om guldmedaljerna. Och de mångmiljonbelopp som här står på spel.

Ingen skugga i detta sammanhang över Djurgårdens spelare. De har gjort en fin prestation och skall hedras för sin insats.

Hade domaren i matchen DIF-IFK Göteborg dömt korrekt i matchens slutskede, hade Djurgården inte vunnit den matchen och inte heller Allsvenskan. Att domaren erkände sitt misstag hedrar honom. Men de klubbar som indirekt drabbades kan bara tiga och lida. Och önska sig Var i julklapp.

Ingen skugga i detta sammanhang över Djurgårdens spelare. De har gjort en fin prestation och skall hedras för sin insats.

Men ett snabbt införande av Var är ett måste i dagens läge där felaktiga eller uteblivna domslut kan få förödande placeringskonsekvenser för inblandande klubbar. Det är ju inte bara ära och medaljer som står på spel i dagens fotboll där penningstinna cuper numer spelar en allt viktigare roll ...

Anders