Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Vi vill veta hur det ligger till

Nu ges möjligheten för dig som politiker att stå upp för en fråga som tiotusentals g öteborgare ställer i princip varje dag , skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det här är ett öppet brev till kommunfullmäktiges ledamöter.

I mitten av februari hamnar Göteborgsförslaget nr 1 000 på ditt bord för diskussion och beslut. Ett förslag om en opartisk uppdaterad tids- och kostnadsanalys för projekt Västlänken. Nu ges möjligheten för dig att stå upp för en fråga som tiotusentals göteborgare ställer i princip varje dag. Var står projekt Västlänken i dag?

Eller kommer Göteborgs invånare inom x antal år att stå med ett liknande ”fait accompli” som TRV ställt alla Stockholms invånare inför! En Förbifart Stockholm som blir minst fyra år försenad och mer än 3,3 miljarder dyrare.

Var står projekt Västlänken i dag?

Det kan väl inte vara så att du som ledamot i fullmäktige vill undvika en uppdaterad tids- och kostnadsanalys genom att yrka avslag på förslag nr 1 000, därför att du inte ens vågar söka svaret på denna viktiga men även känsliga fråga?

Avslutar med en vänlig hälsning till er ledamöter. Eftersom vänlighet tillsammans med en vilja att förstå oss invånare kan åstadkomma mer än en hetsig debatt och högt tonläge, även när det gäller Västlänken.

Hela förslaget finns att läsa på Göteborgs kommuns hemsida / Göteborgsförslaget / Aktuella förslag nr 1 000.

Tommy Sandgren