Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vi vill ha rent omkring oss

Ansvariga politiker och tjänstemän skyller på befolkningen i stället för att ägna sig åt att rätta till problemen i den icke fungerande renhållningsorganisationen, skriver Jasmina Karlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det har inte undgått någon att det är skräpigt i Göteborg. Många är missnöjda med hur städningen i staden utförs, vilket facebookgruppen ”Stoppa nedskräpningen i Göteborg” är ett tydligt tecken på. Att en sådan grupp ska behöva existera borde vara en tanke­ställare för politiker och tjänstemän som är ansvariga för renhållningen.

Synpunkterna kring Göteborgs kommuns renhållning är följande:

• Det saknas papperskorgar överallt i staden. I dag kan man gå två kilometer mitt i city utan att se en enda papperskorg. I för­orterna är det ännu värre.

• Fågel- och råttsäkra papperskorgar saknas.

• Systematisk städning saknas. I dag kan man köra, cykla eller gå förbi samma skräphög flera månader i rad utan att den är åtgärdad trots att man anmäler skräphögen.

När stadens anställda utför gräsklippning plockar de inte upp skräpet först. Papper, plast, aluminiumburkar blir som konfetti på gräsmattorna.

• När stadens anställda utför gräsklippning plockar de inte upp skräpet först. Papper, plast, aluminiumburkar blir som konfetti på gräsmattorna.

• Det saknas en ansvarig organisation för städning i staden. I dag är uppdraget fördelat mellan park- och naturförvaltningen, trafikkontoret, olika fastighetsägare och olika små entreprenörer. Alla dessa instanser bråkar med varandra och vet inte själva var gränsdragningen går och vem är ansvarig för vilket område.

Ansvariga politiker och tjänstemän skyller på befolkningen i stället för att ägna sig åt att rätta till problemen i den icke fungerande renhållningsorganisationen.

Vi kräver valuta för våra skattepengar. Vi vill få rent och snyggt omkring oss! Vi vägrar låta oss utnyttjas av olika entreprenörer och icke effektiva kommunala bolag som inte tar sitt uppdrag på allvar. Vi kräver att kommunen tar sitt ansvar och har en hållbar renhållning.

Jasmina Karlsson

initiativtagare och en av grundarna till facebookgruppen ”Stoppa nedskräpningen i Göteborg”