Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åkareplatsen. Bild: Jonas Lindstedt
Åkareplatsen. Bild: Jonas Lindstedt

Vi tittar på åtgärder runt Åkareplatsen

Vi är medvetna om de framkomlighetsproblem som finns på Åkareplatsen och tillsammans med Göteborgs stad tittar vi på olika åtgärder för att lätta upp för trafiken runt platsen, skriver Leif Gjulem, Västtrafiks Störningshantering.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Ängslig pendlare, 5/9

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter kring Åkareplatsen.

De yttre trafikledare som arbetar i Västtrafiks regi är trafiktjänstemän vars uppdrag är att vara på plats i områden med mycket kollektivtrafik, ofta under rusningstrafik, för att förebygga incidenter och trafikstockningar. När stopp uppstår ska de vara behjälpliga med att trafikleda Västtrafiks bussar, medan Göteborgs Spårvägars trafikledare ansvarar för spårvagnstrafiken.

Vi är medvetna om de framkomlighetsproblem som finns på Åkareplatsen och tillsammans med Göteborgs stad tittar vi på olika åtgärder för att lätta upp för trafiken runt platsen. Vi har också en tät dialog med våra trafikföretag och våra förare och gör vad vi kan för att förbättra situationen.

Våra trafikledare är erfarna och ska alltid prioritera både sin egen och andras säkerhet först, men alla fordon som trafikerar platsen måste ta ett ansvar. För att förebygga att trafikfarliga situationer uppstår krävs försiktighet och samspel i trafiken från alla trafikslag. Det är också genom detta samförstånd som trafiken kan flyta på bäst för alla.

Leif Gjulem

avdelningschef för Västtrafiks Störningshantering