Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vi tar bussförarens beteende på allvar

Den filmsekvens som visades av SVT Väst skyddas av källskyddet så därför har vi ingen möjlighet att kontakta resenären. Men vårt partnerföretag har nu fått tillgång till filmen och kan vidta åtgärder, skriver Henrik Kjellberg, Västtrafik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Bengt Gustafsson 14/7

Vi kan förstå din oro kring händelsen som visades i media. Att våra resenärer ska känna sig trygga och säkra i våra bussar är ytterst viktigt för oss. Trafiksäkerhet är en förutsättning i våra partnerföretags verksamhet där kontinuerlig utbildning, uppföljning av händelser i trafiken och förebyggande insatser utgör grunden. Bussförarens beteende på filmen är helt oacceptabelt och går emot alla våra krav på trafiksäkerhet och körning.

Våra partnerföretag har full kontroll över vilka förare som kör vilka turer men de behöver alltid linjenummer, tid och plats för att kunna utreda händelser i trafiken. Den anonymiserade filmsekvens som visades av SVT Väst skyddas av källskyddet så därför har vi eller vår partner ingen möjlighet att själva kontakta resenären som filmade den. Men vårt partnerföretag i det aktuella fallet har nu fått tillgång till filmen och kan därför agera och vidta åtgärder. Precis som alla andra tar vi händelsen på fullaste allvar och vill motverka att liknande saker händer igen.

Henrik Kjellberg

Västtrafik