Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Vi ska pröva lagen inte bryta den

Vi ska inte ställa oss över lagen men vi ska driva vår sak mot terroristerna. Dessa ska inte kunna åka och mörda människor i Syrien eller Irak för att sedan komma tillbaka och tro att allt är som vanligt, skriver Axel Josefson (M).

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Pelle Berglund, 12/5

Pelle Berglund menar att jag ägnar mig åt röstfiske efter att jag sagt att vi i Göteborg stad ska göra allt vi förmår för att inte fortsätta att vara en bas för IS-terrorism.

Jag är självklart medveten om att hyreslagen och socialtjänstlagen innebär ett stark skydd även för personer som begått hemska brott. Det är just detta som terroristerna lärt sig att utnyttja. Det är också därför jag skriver att Göteborg ska pröva lagarna. Ett föredöme är Gårdstensbostäder som drivit hyresärenden mot personer som varit aktiva i organiserad brottslighet.

Vi ska inte ställa oss över lagen men vi ska driva vår sak mot terroristerna. Dessa ska inte kunna åka och mörda människor i Syrien eller Irak för att sedan komma tillbaka och tro att allt är som vanligt.

Axel Josefson (M)

kommunstyrelsens ordförande Göteborg