Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naturskyddsföreningen vill ha förbud mot bensin och diesel 2030.  Bild: Erik Simander/TT
Naturskyddsföreningen vill ha förbud mot bensin och diesel 2030. Bild: Erik Simander/TT

Vi ska få förbud mot fossila bränslen – andra eldar på

Lägg mer energi på att missionera ert upphöjda budskap till de länder som är de värsta syndarna, skriver signaturen En som följde den gröna vågen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Att som Naturskyddsföreningen kräva totalstopp för fossila fordon 2030 är detsamma som att dra ur proppen för nästan all fordonstrafik och därmed stora delar av vår bygg och industriverksamhet, för att inte tala om idrott och ungdomsverksamhet. Alla kan inte vandra i fjällen.

Klimat i all ära men ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” är nog en framkomligare väg än att tvinga ett Sverige med elbrist till terrorliknande begränsningar medan andra delar av världen eldar på.

Lägg mer energi på att missionera ert upphöjda budskap till de länder som är de värsta syndarna, innan ni kräver det orimliga av oss som lever till stor del i mörker och kyla med långa avstånd.

En som följde den ”gröna vågen”

LÄS MER: Rekordhöga priser – dieseln nu över 19 kronor

LÄS MER: Sluta straffa biogas i klimatdebatten