Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det enda som Förskolenämnden uppnår nu är en ökad stress hos barnen, menar insändarskribenten. Bild: Kent Eng
Det enda som Förskolenämnden uppnår nu är en ökad stress hos barnen, menar insändarskribenten. Bild: Kent Eng

Vi ses i Mölndal!

Jag tror att vår familj tar vårt pick och pack flyttar till Mölndal istället, det är där som våra förskollärare kommer att söka nya jobb, skriver ”Förälder i Göteborgs stad”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

På Göteborgs Stads hemsida står det ”Det är inte över. Var rädd och dig och andra!” Detta gäller tydligen alla andra människor i Göteborg förutom våra små barn som går i kommunal förskola.

Mitt i en rådande pandemi då hela samhället behöver stabilitet och trygghet, väljer Göteborgs Stad att tvångsförflytta förskolelärare på flera håll i staden. Vart är barnperspektivet i detta? Förskolenämnden verkar inte vara medvetna om att Barnkonventionen har vunnit laga kraft i år och att all kommunal verksamhet måste bedrivas enligt konventioner om mänskliga rättigheter.

Istället tvångsförflyttar ni på barnens trygga anknytningspersoner. Vår sons förskollärare har precis fått reda på att hon inte får stanna kvar. För honom är hans förskollärare en trygg vuxen och det tog tid innan han valde att släppa in henne. Det enda som förskolenämnden uppnår nu är en ökad stress hos barnen. Små barn har rättighet att skyddas från de ansvarigas förnuftsvidriga beslut!

Jag tror att vår familj tar vårt pick och pack flyttar till Mölndal istället.

Jag som förälder förfasas över hur illa våra barn behandlas när Förskolenämnden tvångsförflyttar deras förskollärare. Vågar vi ha kvar vår son på samma förskola till våren? Tveksamt. Vågar vi placera hans lillasyster i den kommunala förskolan om ett år? Känns inte så.

Vi är rädda om våra barn och om våra förskollärare. Jag tror att vår familj tar vårt pick och pack flyttar till Mölndal istället. Det ändå där, i Mölndals kommun, som våra förskollärare kommer söka nya jobb. Jag litar på Barnkonventionen och på forskning om barns utveckling. Jag litar absolut inte på förskolenämnden. Vi ses i Mölndal alla förskollärare!

Förälder i Göteborgs stad

LÄS MER: Kan små barn bli deprimerade?

LÄS MER: Okända alternativet till förskola – flerfamiljssystem