Vi måste prioritera de mest akut sjuka

Akuten på Mölndals sjukhus alltid är bemannad av ett flertal läkare med olika inriktningar – även natte­tid, skriver överläkaren Camilla Bergh.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Replik

Svar till signaturen Duggregn, 23/10

Vi beklagar ditt möte med vården. För att undvika missförstånd vill vi förtydliga att akuten på Mölndals sjukhus alltid är bemannad av ett flertal läkare med olika inriktningar – även natte­tid. Dessutom samarbetar vi nära andra läkare inom hela sjukhuset.

Högt tryck

Till den ortopediska akuten söker sig ungefär 30 000 patienter varje år men inflödet varierar. Vi planerar alltid för att kunna möta antal sökande med rätt bemanning, men vi kan inte alltid förutse plötsliga ökningar av antalet akut sjuka patienter. Och vi måste alltid prioritera de patienter som är i störst behov av akutsjukvård.

ANNONS

Vi kan inte alltid förutse plötsliga ökningar av antalet akut sjuka patienter

Den kväll du beskriver har vår kollega uttalat sig, i all välmening, för att tipsa ortopediska patienter att återkomma morgonen därpå för den som inte hade akuta skador. Uttalandet handlade alltså inte om medicinska tillstånd som krävde akut åtgärd.

Tack för dina synpunkter – vi gör hela tiden förbättringar för att ert besök hos oss skall bli så bra som möjligt.

Camilla Bergh, överläkare ortopedi Mölndals sjukhus

ANNONS