Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenterna är oroliga över att inte veta om hemtjänstpersonalen är vaccinerade eller inte. Bild: Pontus Lundahl/TT
Insändarskribenterna är oroliga över att inte veta om hemtjänstpersonalen är vaccinerade eller inte. Bild: Pontus Lundahl/TT

Vi måste få veta om hemtjänsten är vaccinerad

Varför ställer inte arbetsgivare frågor om vaccinering?, skriver signaturen Orolig son och dotter.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi som har äldre föräldrar med besök från hemtjänsten och hemsjukvården i Centrum och Majorna/Linné är oroliga för covidsmitta och våra kära föräldrar.

Personalen har oftast munskydd och ibland visir. Men på direkta frågor om de är vaccinerade brukar de svara att man inte behöver uppge det.

LÄS MER: Därför går det så långsamt med dos tre i hemtjänsten

Det har framkommit att flera tagit enbart en spruta men upplevt obehag och vill inte tvingas förlora ersättning i sjukskrivning. Därför tar de inte kompletterande spruta. Andra vägrat för man anser att vaccin påverkar deras kroppar och att de har immunitet.

Varför riskerar ni våra föräldrar? Varför ställer inte arbetsgivare frågor om vaccinering som man gör i andra kommuner? Då kan man omplacera ovaccinerad personal för allas bästa.

LÄS MER: Inför påfyllnadsdosen – här är vaccinen du kan få

Det känns inte bra om våra föräldrar går bort i förtid för att andra prioriterar sig själva och riskerar våra föräldrars liv.

Med tanke på aggressiviteten från antivaxxare tvingas vi vara anonyma och vågar inte ifrågasätta. Men har en växande oro med tanke på den ökning som nu sker av covid-19.

Orolig son och dotter

LÄS MER: Oppositionen kräver vaccinerad vårdpersonal

LÄS MER: Fortsatt färre som söker hemtjänst