Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Robin Aron
Bild: Robin Aron

Vi kommer att ha fler ordningsvakter i entrén

Vi har uppmärksammat problemet med ansamling av personer i entrén mot Norra Hamngatan och kommer att i större utsträckning ha ordningsvakter placerade där, skriver Ulrika Carlsson och Kenneth Lexell.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Ann-Sofie Andersson, 13/6

Det är viktigt att veta att Nordstan skiljer sig från många andra köpcenter då det består av ett antal allmänna gator där det är polisens ansvar att hålla ordning. I Nordstan har vi själva försökt ta extra stort ansvar genom att få tillstånd och bedriva arbete med ordningsvakter som ett komplement till polisens ansvar.

Vi har sedan ett par år arbetat väldigt aktivt med att trycka ut kriminaliteten ur Nordstan för att det skall vara en trygg och positiv plats att vistas på. Idag sker det förvånansvärt få incidenter både i butikerna, på gatorna, torget och p-huset. Jämfört med övriga stora köpcentrum i Sverige så ligger vi bra till.

En anledning till att vi har lyckats är ett mycket gott samarbete med vårt bevakningsbolag och polisen. Det har fått till följd att de flesta personer med tvivelaktiga avsikter har flyttat ut utanför Nordstan, huvudsakligen till kvarteren runt omkring.

Våra ordningsvakters tillstånd sträcker sig till entréerna. Där har, som du skriver, ansamlingen med personer ökat, speciellt vid dåligt väder men även för att konkurrensen bland de gäng som brukar hålla till i Brunnsparken har ökat. Vi har också uppmärksammat detta och kommer nu att i större utsträckning ha ordningsvakter placerade i entrén mot Norra Hamngatan.

Ulrika Carlsson

vd, Nordstan

Kenneth Lexell

säkerhetschef, Nordstan