Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lisa Thanner
Bild: Lisa Thanner

Vi känner igen oss

Mark Isitt frågar i GP den 5/10 om jag känner igen mig i bilden han beskriver kring höghus och kollektivtrafik. Visst gör jag det! skriver Hans Juno.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag bor i ett bostadsområde i Göteborgs kommun cirka nio km från centrum. Före den stora omläggningen för några år sedan tog oss bussen till centrum på cirka 15 min. Efter omläggningen åker man från Trollhättan på 40 min, medan vi under högtrafik kommer in på cirka 20 min. Under lågtrafik däremot tar det 45-60 min. Det år då, på kvällar och helger, man vill åka till centrum för att gå på bio, teater eller restaurang.

Vi har bett Göteborgs kommun och Västtrafik om bättring, men vi får ingen positiv respons. Naturligtvis tar vi numera bilen till centrum! Läste för ett tag sedan att biltrafiken in till centrum hade ökat. Förvånar inte!

Hans Juto