Det är ju en winwin-situation! menar insändarskribenten.  Bild: Elvira Linderot
Det är ju en winwin-situation! menar insändarskribenten. Bild: Elvira Linderot

Vi jobbonärer behöver också friskvårdsbidrag

För att orka arbeta som sjuksköterska efter 45 år i yrket behöver man hålla sig i trim, skriver signaturen Pensionerad sjuksköterska.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu har jag blivit pensionär men arbetar ändå kvar som timanställd sjuksköterska i kommunen. Som timanställd har jag dock blivit fråntagen vissa förmåner, bland annat friskvårdsbidraget.

För att orka arbeta som sjuksköterska efter 45 år i yrket behöver man hålla sig i trim. Göteborgs kommun har ju en uppenbar brist på erfarna sjuksköterskor och borde vara otroligt tacksamma att någon orkar arbeta efter pensionen. Men så tacksamma att man får ett friskvårdsbidrag är de helt tydligt inte.

Det är ju en winwin-situation. Kommunen får personal som orkar arbeta längre och personalen får ett bidrag som gör att de kan träna regelbundet. Detta till en kostnad av 1 500 kronor. Det är inte ens halva kostnaden för att ta in en extra personal på ett pass i hemsjukvården.

Låt inte snålheten bedra visheten. Ge oss timanställda friskvårdsbidrag. Det kommer att löna sig.

Pensionerad sjuksköterska

LÄS OCKSÅ: Så ska fler sjuksköterskor lockas att stanna inom vården

LÄS OCKSÅ: Inte konstigt att ungas stora dröm är att gå i pension

LÄS OCKSÅ: Vården har trots allt alltid klarat sig – tack vare oss