Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vi har filter mot porrsurfning

Alla elevdatorer och även andra datorer som är anslutna till Göteborgs stads nätverk har ett skydd mot bland annat porr och annat olämpligt material, skriver Per Wikström.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Lill Nielsen, 12/9

Alla Göteborgs stads kommunala skolor har filter mot porrsurfning. Alla elevdatorer och även andra datorer som är anslutna till Göteborgs stads nätverk har ett skydd mot bland annat porr och annat olämpligt material. Skyddet fungerar både för datorer och surfplattor anslutna till stadens nätverk.

Filtret är ett tekniskt hjälpmedel för att hjälpa till att skydda användaren/eleven. Den som vill kan alltid hitta vägar runt den tekniska lösningen. Det viktigaste skyddet är att eleverna får utveckla ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik. Detta för att kunna se möjligheter och förstå risker samt kunna värdera information. Detta är beskrivet i grundskolans läroplan och sker inom Göteborgs skolor.

Per Wikström

avdelningschef för digitalisering och innovation, Göteborgs stads grundskoleförvaltning