Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färre reser med spårvagn än före pandemin, skriver Västtrafik. Bild: Jenny Ingemarsson
Färre reser med spårvagn än före pandemin, skriver Västtrafik. Bild: Jenny Ingemarsson

Vi gör vårt bästa mot trängseln i kollektivtrafiken

Vi följer resandeströmmarna och planerar trafiken därefter, skriver Alice Roman Dadisho.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

27/12 Västtrafik tvingar oss att stå ihopklämda

Vi är de första att beklaga den rådande fordonsbristen i spårvagnstrafiken som uppstod när de äldsta spårvagnarna hastigt fick tas ur trafik i höstas. Det gör att vi behöver köra fler turer med en vagn. Vi kör just nu med så många spårvagnar vi kan. Vi följer också resandeströmmarna och planerar trafiken därefter, på sträckor där det vanligtvis är färre som reser kör vi oftare med enkelvagnar.

LÄS MER: Kranskommunens missnöje efter ett år med ny zonindelning

Det är betydligt färre som reser i spårvagnstrafiken än före pandemin vilket bidrar till mindre trängsel även om det, som du nämner i din insändare, kan vara fullt ombord på turer under rusningstrafik. För att göra det lättare för våra resenärer att undvika trängsel har vi en funktion i appen Västtrafik To Go som visar vilka turer som brukar ha många resenärer. I appen har vi också byggt in möjligheten att på kortare distanser se hur lång tid det skulle ta att gå samma sträcka i stället, för de som har den möjligheten.

LÄS MER: Västtrafik köper tillbaka biljetter

Varje månad levereras två nya spårvagnar av den senaste modellen M33 till Göteborg. Det innebär att tillgången till spårvagnar hela tiden blir bättre.

Alice Roman Dadisho, Västtrafik

LÄS MER: Här kan du få gratis munskydd

LÄS MER: Bussen till Mölnlycke är dyrare än en flygbiljett