Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vi blir sjuka av oro

Kungsbacka kommun försämrar livskvaliteten för unga med funktionsnedsättningar samt för deras föräldrar, skriver en lång rad föräldrar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi läser nyheten om att Kungsbacka kommun ska göra nedskärningar inom lägerverksamheten och korttidsvistelse samt andra insatser kring de svagaste i samhället, vilket vi tycker är oerhört oroande.

Syftet med korttidsvistelse eller lägerverksamhet utanför det egna hemmet är att våra ungdomar/unga vuxna ska erbjudas miljöombyte och rekreation, men också för att ge oss anhöriga avlastning i omvårdnadsarbetet. Något som är nödvändigt för att man ska orka.

Att verksamheten sätter samman väl fungerande grupper av ungdomar/unga vuxna gör att de känner gemenskap och tillhörighet och man bygger relationer för framtiden för en redan utsatt grupp. I dessa grupper utvecklar man också våra ungdomar/unga vuxna att bli så självständiga som möjligt.

När vi dessutom läser om autistiske Dick Nord och hans boendesituation och ser Uppdrag gransknings ”Inlåst i skogen” i SVT mår vi fysiskt illa och oron för våra barns/unga vuxnas framtid växer till ett svart avgrundshål.

Vi som föräldrar hoppas på att få leva ett långt liv som pigga och friska då vi inser att vi alltid kommer att behöva bevaka våra barns intressen och se till att de får den framtid som de förtjänar!

Malin och Linus Moberg

Ulrika och Mikael Andersson

Marica och Magnus Persborn

Hans Rane och Anna Lagergren

Marie-Louise Andersson

Pontus och Betina Isacson

Christina Daal

Malin Glimtén

Marléne och Gustaf Sundelius

Marie Eriksson och Bert- Ove Börjesson

Marina och Johnny Andrén

Emilia Borg

Ann-Charlotte och Matti Ekensten

Pernilla Gustavsson

Susan Hassander Olausson

Carola Lindblad