Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idrott minskar stress, gör en person mindre deprimerad och gör att man klarar vardagen bättre, skriver insändaren. Bild: Anders Wiklund/TT
Idrott minskar stress, gör en person mindre deprimerad och gör att man klarar vardagen bättre, skriver insändaren. Bild: Anders Wiklund/TT

Vi behöver mer gympa i skolan!

Låt våra barn få en bättre och mer framgångsrik framtid och skolgång genom att vi organiserar fler idrottslektioner, skriver eleven Alek Pocrnjic.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi har alldeles för få gymnastiklektioner i grundskolan. Barn sitter dessutom för mycket vid sina skärmar och rör sig för lite. Även hemma blir barn stillasittande och spelar spel, och vissa har inte en aktivitet på sin fritid. Det leder till att man inte kan koncentrera sig i skolan och kanske till och med misslyckas med studierna. Dessutom kan man gå upp i vikt och vissa blir deprimerade.

Jag kan känna att många av mina jämnåriga kamrater har svårt för att utföra sitt skolarbete på grund av att de rör sig för lite.

Jag kan känna att många av mina jämnåriga kamrater har svårt för att utföra sitt skolarbete på grund av att de rör sig för lite. Jag tycker att man därför ska satsa på fler idrottslektioner så att alla elever har chans att röra på sig ordentligt.

Idrott minskar stress, gör en person mindre deprimerad och gör att man klarar vardagen bättre. Att vi rör oss är viktigt. Forskning har visat att om man rör på sig på raster eller innan lektionen ökar koncentrationen. Detta leder till att betyg blir bättre och då kommer man in på ett bra gymnasium som sedan leder till ett välbetalt och bra jobb i framtiden.

Många kanske tycker att man får träna på sin fritid, eller att man rör sig mycket när man går, men tänk då på alla som inte har ekonomin för att delta i organiserade träningar eller eller köpa gymkort.

Att man tar en promenad några få gånger i veckan räcker inte för att man ska må bra och kunna leva ett hälsosamt liv. Så låt våra barn få en bättre och mer framgångsrik framtid och skolgång genom att vi organiserar fler idrottslektioner!

Alek Pocrnjic

LÄS MER: 150 minuter rörelse i veckan – för folkhälsan

LÄS MER: Nya appen visar hur du rör dig under coronapandemin