Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Max fyra vid varje bord vore bättre, menar insändarskribenten. Bild: Magnus Neideman / SvD / TT
Max fyra vid varje bord vore bättre, menar insändarskribenten. Bild: Magnus Neideman / SvD / TT

Vi behöver längre avstånd mellan borden

Avståndet mellan borden borde vara minst två meter och max fyra personer vid varje bord för att minimera smittspridningen, skriver Lasse.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Restauranger har på senare tid fått restriktioner om att vara max åtta personer vid varje bord och en meter mellan borden. En meter mellan sällskap/bord innebär att man i praktiken sitter rygg mot rygg, och reser man sig samtidigt blir man stående ansikte mot ansikte, och det var väl inte meningen.

Nej, det är ett mycket ogenomtänkt förslag, i stället borde avståndet vara minst två meter och max fyra vid varje bord för att minimera smittspridningen.

Och varför inte stoppa alkoholförsäljningen redan vid klockan 20–21 så att färre hinner samlas på pubar och nattklubbar om kvällarna. Hälsan måste gå före krögarnas förtjänst även om den är ringa dessa dagar.

Sedan kan man fråga sig varför måste vi vara så försiktiga här till skillnad mot andra länder, men det är väl den svenska mentaliteten, kanske ?

Visserligen har vi inte lagar som gör att vi kan stänga ner helt som andra länder, men det kunde ju skyndas på.

Lasse

LÄS MER: Unga om spridningen: "Tror inte folk bryr sig"

LÄS MER: Halvfullt på p-platserna efter senaste coronarestriktionerna

LÄS MER: GP ger dig allt du behöver veta om pandemin