Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ROLF HAMILTON
Bild: ROLF HAMILTON

Vi behöver förebilder, var är ni?

För att komma till rätta med gängkriminaliteten behöver vi politiker som ger framtidstro, skriver Claes Thulin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sällan har en svensk statsminister blivit så utskälld efter en TV-intervju som Stefan Löfven (S). Sällan har en svensk statsminister blivit så hyllad som Olof Palme (S) i Anna Lindhs (S) tal på Palmes begravning. Hon inleder talet med: “Vi som är unga behöver lärare och förebilder. Olof Palme tog vår rädsla på allvar och förvandlade den till framtidstro och handlingskraft. Han ledde oss i kampen för avspänning, nedrustning och fred”.

Det är vad vi önskar att Stefan Löfven skulle ha sagt till svenska folket vad gäller de samhällsfarliga uppgörelserna mellan rivaliserande kriminella gäng i våra mest utsatta bostadsområden. Där lever många barn och ungdomar ett fredlöst liv. Det är som om de står utanför rättssamhället och kan dödas av vem som helst när som helst. De om någon behöver lärare. De behöver politiker som ger dem framtidstro och handlingskraft att bryta sin destruktiva livsstil.

Claes Thulin