Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öckerö är inget alternativ om man vill undvika att åka färja, menar insändaren. Bild: Robin Aron
Öckerö är inget alternativ om man vill undvika att åka färja, menar insändaren. Bild: Robin Aron

Vi ö-bor gillar att bo mitt i havet

Det finns ett överflöd av kommuner i övriga Sverige dit kan man resa eller där man bosätta sig utan att behöva åka färja eller båt, det är bara att undvika Öckerö, skriver E. Carlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi är öbor. Vi älskar havet och därför har vi valt att bosätta oss mitt i havet. Vi vill inte bara ha lite hav i närheten, vi vill vara omgivna av hav. Därför har vi aktivt valt att bo i Öckerö kommun.

Det finns ett helt land som sitter fast med vägar och broar. Vill man inte bo mitt i landet finns det också en lång kustremsa man kan välja att besöka eller bosätta sig på, dit man kan komma med vägar och broar.

LÄS MER: Trafikverket slår fast: Bro till Öckerö det bästa alternativet

Vår kommun är unik, med tio unika, vackra öar, där varje ö har sin egen skönhet och charm. För att komma till oss behöver man åka färja eller båt. Vill man inte åka färja eller båt är det bara att undvika Öckerö kommun. Det finns ett överflöd av kommuner i övriga Sverige dit kan man resa eller där man bosätta sig utan att behöva åka färja eller båt.

En bro till Öckerö kommer inte minska trafiken vare sig in till Göteborg eller här ute på våra vägar på öarna. Visst kan trafiken spridas ut lite mer än att komma ”stötvis” som nu, men Volvos skift börjar samma tid avsett bro eller färja.

Vi är öbor. Vi älskar havet. Låt oss få behålla vår färja.

E. Carlsson

LÄS MER: Öckerö väntar fortfarande på en godtagbar lösning

LÄS MER: En bro till Öckerö behövs om kommunen ska överleva

LÄS MER: Låt oss behålla färjorna till Öckerö!