Vårt politiska systemets oförmåga att ställa dessa människor till svars äventyrar hela den politiska demokratin och krattar manegen för ett annat politiskt system som historien prövat med ett ännu värre resultat, skriver insändaren.
Vårt politiska systemets oförmåga att ställa dessa människor till svars äventyrar hela den politiska demokratin och krattar manegen för ett annat politiskt system som historien prövat med ett ännu värre resultat, skriver insändaren. Bild: Henrik Montgomery/TT

Vi är riktigt illa ute

Jag tänker på oförmågan hos förtroendevalda och tjänstemän som skördat 1000-tals liv i onödan, skriver Ulf Petersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Vi är illa ute nu och då tänker jag inte på något virus, för det finns det så småningom vaccin mot. Jag tänker på den oförmågan hos förtroendevalda och tjänstemän i ledande ställning att ta ansvar för beslut eller brist på beslut som skördat 1000-tals liv i onödan under den pågående pandemin.

Senast var det Vårdföretagarna som, inte enligt egen utsaga, inte behövde ta något ansvar. De sällar sig till tidigare grupper, med Sveriges Kommuner och Regioner i spetsen, som vägrar ta sitt ansvar. Standardkommentaren, nu och som alltid, är att inte titta bakåt utan försöka lära sig något av det som hänt. Den här gången en mycket dyrköpt kunskap som kan räknas i många människoliv.

ANNONS

Vårt politiska systemets oförmåga att ställa dessa människor till svars äventyrar hela den politiska demokratin och krattar manegen för ett annat politiskt system som historien prövat med ett ännu värre resultat. För att förstå det behöver man vrida på huvudet och titta bakåt.

Ulf Petersson, Göteborg

LÄS MER:Så finns du där i jul – trots restriktioner

LÄS MER:Allvarligt läge för vården – andra vågen av corona slår hårt mot hela Sverige

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS