Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Nicklas Elmrin
Bild: Nicklas Elmrin

Vem skickar brev med Postnord?

Det är ibland svårt att se hur ett brev hamnat i brevlådan, men nog har jag fått intrycket att staten och kommunerna hellre skickar med Bring eller tidningsbuden än använder Postnord, skriver Nils Essle.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vem använder Postnord? Staten? Organisationer? Näringslivet?

Det klagas ständigt på Postnords försämrade service och att det beror på sämre intäkter eftersom det skickas färre brev.

Frågan uppstår då vem som fortfarande skickar brev med Postnord. Vi vanliga dödliga är ju hänvisade till dem och det höga portot, men vem mer? Det är ibland svårt att se hur ett brev hamnat i brevlådan, men nog har jag fått intrycket att ägaren, det vill säga staten och kommunerna, hellre skickar med Bring eller tidningsbuden än använder Postnord. Vilken väg går alla brev från Skattemyndigheten, Försäkringskassan, Transportstyrelsen, Pensionsmyndigheten, domstolarna, etc.? Använder de den egenägda kanalen eller går pengarna till de privata? Jag undrar. Verkligen.

Nils Essle