Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Vem rör om i grytan?

Ansvariga politikers prioritering av stadens allt tommare kassakista är förunderlig, skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

De politiska partierna i Göteborg står inför en stor demokratisk omprövning de närmaste åren. För att använda sjukdomstermer så går en mycket stor del av det som skall vara kommunens kärnverksamhet på kryckor så som skola, vård, omsorg och kultur. Flera av dessa verksamheter sitter till och med i rullstol och en del närmar sig begravning.

Vad gör ansvariga politiker då i dessa budgettider? De slår sig för bröstet och ”skryter” med att nu satsar vi x antal miljoner mer på den och den verksamheten. Vad innebär det? Att vederbörande verksamhet kan komma ur rullstolen och försöka gå på två kryckor?

Symbolen för mig är hanteringen av Vasabrons renovering.

Ansvariga politikers prioritering av stadens sinande kassakista är förunderlig. Vad skulle vi kunnat få för pengar till kärnverksamheterna som nu bara runnit ur kistbotten till Gobigas, Skeppsbron, Linbanan, Västlänken, Kamelfarmen med mera?

Symbolen för mig är hanteringen av Vasabrons renovering. Veckorna innan öppnandet av bron går ansvariga politiker ut med att alla stadens kostnader skall ifrågasättas. Från pennor och suddgummin i skolan till broddar för gamla. Därefter beslutar man om en pampig återinvigning av bron för x antal tusen kronor. Besparing? Ett projekt som tog 15 månader längre än planerat och där slutnotan avgörs i domstol. Varför inte bara öppnat bron och vara tyst?

Hur mycket kommer Linbanans och Västlänkens miljardkostnader röra om i Göteborgs demokratiska gryta till nästa val? Finns det någon som tar initiativet och tar tag i sleven?

Tommy Sandgren