Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi säljer ut tre viktiga öar i anslutning till Göteborgs hamninlopp och uppgiften om köparna hålls hemlig. Varför?
Vi säljer ut tre viktiga öar i anslutning till Göteborgs hamninlopp och uppgiften om köparna hålls hemlig. Varför?

Vem är den hemlige köparen?

Vi säljer ut tre viktiga öar i anslutning till Göteborgs hamninlopp och uppgiften om köparna hålls hemlig. Varför? skriver signaturen Öbo.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Bild: Elisabeth Alvenby
Bild: Elisabeth Alvenby

"Militärens öar har sålts till hemlig köpare" löd rubriken i GP i lördags (1/6). Den nya köparens identitet är hemlig. Här måste man protestera. Vi säljer ut tre viktiga öar i anslutning till Göteborgs hamninlopp och uppgiften om köparna hålls hemlig.

Eftersom öarna inte får bebyggas känns denna uppgift alarmerande. Men oavsett köparens nationalitet eller bakgrund har vi svenska medborgare rätt att få klarhet i affären eftersom detta köp skulle kunna innebära en potentiell fara för rikets säkerhet.

Vi vill ha garantier för att köparens avsikter är godtagbara. Vi vill veta det nu. Inte om ett halvår eller så när Lantmäteriet presenterar fakta om den nya ägaren.

Öbo