Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vegetarisk mat sänker betygen

Varför lagar man vegetarisk mat som elever och lärare inte tycker om? Och varför gör man det en vecka då många har prov och inlämningar? skriver signaturen Frustrerad skolelev.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Konsekvenserna är att färre elever går till matsalen och äter mindre mat, vilket resulterar i att de får mindre energi i sig. Elever med låg energi blir stökiga under lektionstid vilket påverkar både lärare och andra elever negativt och alla får svårt att få bra betyg.

Då det är många elever i dag som inte äter middag hemma är det ännu viktigare att eleverna kan få ordentlig mat i skolan. I skolmatsalen kan man även se en stor variation av antalet lärare i matsalen beroende på om de är vegetariskt eller inte.

Problem grundar sig i att kommunen inte tänker igenom skolmaten och saknar inblick i vad eleverna tycker om skolmaten, utan fortsätter göra maträtter såsom “vegetarisk medelhavslasagne”.

Jag tycker att man ska planera bättre när man gör skolmatsedeln samt ta reda på vad eleverna tycker om maten, kanske genom att ha en terminsutvärdering av maten så som man har med andra saker. Ärligt talat – hur svårt ska det vara att planera skolmaten på ett bra sätt?

Frustrerad skolelev på Orust