Trafikverkets regionchef Jörgen Einarsson och Västlänkens projektchef Bo Larsson presenterade en uppdaterad budget och tidsplan för Västlänken förra veckan.
Trafikverkets regionchef Jörgen Einarsson och Västlänkens projektchef Bo Larsson presenterade en uppdaterad budget och tidsplan för Västlänken förra veckan. Bild: Anders Ylander

Västlänken är i behov av en ny ledning

Tillsätt en ny ledning som har kompetens att driva projekt eller, allra helst, lägg ner hela projektet, skriver Hans Gustavsson.

ANNONS

Västlänken blir flera år försenat. 2032 är ett troligt slutdatum och dessutom kommer den att kosta åtskilliga miljarder mer än planerat. Detta framförs av en person som för ett antal år sedan talade om för oss göteborgare att det var ingen idé att tala om för oss om betydelsen av Västlänken för vi begrep inte det. Detta till trots att göteborgarna var mycket tveksamma till projektet.

När projektledaren får frågan om varför det blivit så här skyller han på att underleverantörerna inte levt upp till sina planer. Käre projektledare, du har ansvar för helheten det vill säga även hur dina underleverantörer sköter sitt arbete. Det är därför man har en projektledare för helheten.

ANNONS

Vi göteborgare har hittills levt med en stad som är en byggarbetsplats och så ska vi få göra ytterligare flera år. Mitt förslag är enkelt. Tillsätt en ny ledning som har kompetens att driva projekt eller, allra helst, lägg ner hela projektet. Ingen har sagt vem som ska betala de extra miljarderna. Jag är inte intresserad att bidra.

Hans Gustavsson

LÄS MER:Beskedet: Så mycket mer kan Västlänken kosta – och försenas

LÄS MER:Västlänkens budgethål motsvarar tio år till med trängselskatt

LÄS MER:Det är bara att inse – Västlänkskritikerna fick rätt

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS