Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krogbranschen exploderade formligen under 2000-talet och vissa krögare har bokstavligen skurit guld med smörkniv, skriver insändaren. Bild: Roald, Berit
Krogbranschen exploderade formligen under 2000-talet och vissa krögare har bokstavligen skurit guld med smörkniv, skriver insändaren. Bild: Roald, Berit

Vart tog krögarnas pengar vägen?

Det blir något patetiskt när vissa krögare gråter ut i media om hur deras tidigare så lönsamma restauranger och barer nu närmar sig konkurs, skriver ”En dagens”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det finns två frågor jag inte blir klok på när det gäller restaurangbranschen och covid:

Varför envisas många krögare med att jämföra sin bransch med trängseln i kollektivtrafik eller köpcentrum? Jag tror de flesta av oss vet hur det ser ut vid bord/bar/toaletter/rökrutor med alkohol i kroppen! Rätt stor skillnad! Självklart bör restaurangbranschen också bidra till att begränsa smittspridningen genom olika begränsande åtgärder.

Sedan tycker jag det blir något patetiskt när vissa krögare (dock långt ifrån alla) gråter ut i media om hur deras tidigare så lönsamma restauranger och barer nu närmar sig konkurs. Må så vara – men branschen har under 2000-talet formligen exploderat och vissa krögare har bokstavligen skurit guld med smörkniv! Var är pengarna som jag själv bland annat har bidragit med under alla dessa guldår? Om de inte ligger i restaurangbolaget bör de finnas hos ägaren i någon form – gå inte över ån efter vatten!

En dagens

LÄS MER: Restauranger i Göteborg: Här är stans bästa maträtter