Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi ser ju varje sommar massor av husbilar som står vid försäljningarna och är utannonserade i olika medier, skriver insändaren. Bild: Kent Eng
Vi ser ju varje sommar massor av husbilar som står vid försäljningarna och är utannonserade i olika medier, skriver insändaren. Bild: Kent Eng

Fria ord: Vart ska camparna ta vägen?

De som kommer från andra länder till Sverige lämnar väl platser till svenska campare, men campingplatserna är ju trots allt fulla för sommaren, skriver Rune Jakobsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ja, många har skaffat sig husbil eller husvagn och vill känna viss frihet. Visst kan det vara en skön känsla med den friheten. Men hur ser det ut i verkligheten? Till exempel är vildcamping söder om Gävle inte möjlig längre då för många misskött sig. Samtidigt ökar antalet campare från år till år.

Campingplatser är fullbokade den här sommaren. Kvar finns uppställningsplatser för de som har tur. Men hur är det då med frihetskänslan som lätt kan bytas mot planerande och oro?

Hur går det då med de som vill avyttra sina husbilar? Vi ser ju varje sommar massor av husbilar som står vid försäljningar och är utannonserade i olika medier. Måste vara ett konststycke att hålla priserna uppe under rådande omständigheter.

Hur går det då att åka till andra länder? De som kommer från andra länder till Sverige lämnar väl platser till svenska campare, men campingplatserna är ju trots allt fulla för sommaren. Ja, frågan är ju var camparna ska ta vägen och även var frihetskänslan med campingen tagit vägen.

För, varför ska man ha en motor i husvagnen på campingplatsen om man inte tänkt sig att åka en sväng för att eventuellt ställa sig tillsammans med andra campare på någon uppställningsplats?

Rune Jakobsson

LÄS MER: Högt bokningstryck på campingarna

LÄS MER: Sommarsverige på väg att fullbokas – resmålen som fortfarande har plats

LÄS MER: Många fällor för den som vill hyra ut sin husbil