Många mammor upplevde en särskild gemenskap med de andra mödrarna och det skapades väninnor för livet på BB, skriver insändaren.
Många mammor upplevde en särskild gemenskap med de andra mödrarna och det skapades väninnor för livet på BB, skriver insändaren. Bild: Christine Olsson/TT

Vart har kvinnokraften tagit vägen?

I tidernas begynnelse fick pappa inte vara närvarande överhuvudtaget på BB, skriver Birgitta.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Läser i GP 21/2 om paret som fått barn men där pappa inte tilläts följa med till BB, där mamma kom att vistas i två (2) dagar.

Gratulerar till den nyfödde gossen!

Men jag kan inte förstå vart kvinnokraften tagit vägen på senare tid. Jo, jag vet att jag är gammal, men jag har fyrtio års erfarenhet som barnmorska varav många också på BB-avdelning. I tidernas begynnelse fick pappa inte vara närvarande överhuvudtaget. Inte bra! Men kvinnorna klarade sig ända med vårt stöd igenom både förlossning och cirka sju (7!) dagar på BB.

Nej, jag tycker definitivt inte att det var bättre förr, men jag tycker att kvinnor tappat mod och självtillit. Förstås beklagar jag att pappor inte får knyta an från första stund, men det har blivit bra människor av dessa bebisar också. Och – faktiskt – många mammor upplevde en särskild gemenskap med de andra mödrarna och det skapades väninnor för livet på BB.

ANNONS

Birgitta

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS