Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonas Tobin

Varifrån ska elen komma till elbilarna?

Jag undrar om någon expert kan tala om varifrån elen skall komma i ett framtida fossilfritt, kärnkraftsfritt, samhälle. När har vi gjort slut på litiumbatterierna? skriver Göran Langheimer.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi har nu fått veta att elbilar är framtiden vad gäller persontransporter. Vad vi inte vet är var elen kommer från. Kärnkraften skall avvecklas, vattenkraften är på plats, men den kommer inte att räcka till. Kolkraft importerar vi fån Tyskland, där vårt hederliga Vattenfall är leverantör. Vattenfall skitar ner i Europa, men det rör ju inte oss präktiga svenskar, såvida det inte blåser vindar där nerifrån.

Jag undrar om någon expert kan tala om varifrån elen skall komma i ett framtida fossilfritt, kärnkraftsfritt, samhälle. När har vi gjort slut på litiumbatterierna?

Göran Langheimer