Beslutet kan anses behjärtansvärt, skriver insändaren.
Beslutet kan anses behjärtansvärt, skriver insändaren. Bild: Anders Ylander

Varför sälja ut hyresrätter till låga priser?

Den som har jobbat och sparat kan genom kommunens duktiga åtgärd förlora hundratusentals kronor vid en försäljning, skriver signaturen ”PUH”.

ANNONS

Vi vet alla att det är svårt för många att skaffa bostad. Somliga som har jobb och tålamod kan dock genom ett idogt sparande och med stöd från föräldrar skrapa ihop till en kontantinsats och finansiera resten genom banklån.

Det var med häpnad man fick läsa att kommunens bostadsbolag nu avser att dumpa priset på ett femtiotal lägenheter på Briljantgatan (23/5) genom att låta hyresgästerna köpa loss sin bostad 30 procent under marknadsvärdet.

Det kan i och för sig anses behjärtansvärt, men vad händer med priset på bostadsrättslägenheterna mittemot? Den som köpte en bostadsrätt för 2 miljoner kronor för någon månad sedan kan nu se grannarna få köpa motsvarande för 1,4 miljoner.

ANNONS

Den som har jobbat och sparat kan genom kommunens duktiga åtgärd förlora 600 000 kronor vid en försäljning. Lånet hos banken ska ju återbetalas. Snälla politiker, tänk på konsekvenserna innan ni fattar era beslut!

PUH

LÄS MER:Så påverkas de boende när hyresrätter ombildas till bostadsrätter i Göteborgs förorter

LÄS MER:S-kritiken: Alliansen stoppar hyresrätter i välbärgade stadsdelar

LÄS MER:S säger ja till ombildningar – om boende själva vill

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS