Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Frank Augstein
Bild: Frank Augstein

Varför tro mer på ekonomer?

Jag är enig med Bilisten om att vård, skola, polis med mera är viktiga frågor men de blir ju underordnade om vår planet blir obeboelig, skriver signaturen BÖ.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik, till Bilisten, 7/5

Över 97 procent av världens miljöforskare är sedan länge överens om att CO2-utvecklingen är ett hot mot vår miljö och till stor del orsakad av människan. Det rimliga vore att alla tar till sig och agera på detta.

Man undrar dock ifrån vilken forskning signaturen Bilisten får sin syn på miljön då hen marginaliserar de miljöhot som miljöforskarna beskriver. Hen nämner datacolada.org, vilket är en organisation som drivs av allt annat än miljöforskare och som har som huvudsyfte att förbättra försäljning och skapa nöjda kunder för företag. Bilisten verkar, konstigt nog, att tro mer på ekonomer och IT-specialister än på en enad kår av miljöforskare.

Jag är enig med Bilisten om att vård, skola, polis med mera är viktiga frågor men de blir ju underordnade om vår planet blir obeboelig, vilket den riskerar att bli om vi fortsätter som vanligt. Och ja, vi bör nog ha någon typ av ångest för våra barns och deras barns och barnbarns skull.