Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur kan hans beteende relateras till yttrandefrihet? undrar insändarskribenten.  Bild: Johan Nilsson/TT
Hur kan hans beteende relateras till yttrandefrihet? undrar insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Varför tillåts att Paludan får hålla på?

Sverige måste naturligtvis fortsätta att stå upp för mänskliga rättigheter och inte falla till föga för Erdogans orättfärdiga krav, skriver Sven Öberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hur kan vi tillåta att Rasmus Paludan gång på gång anstiftar till upplopp och förstörelse i samhället? Är inte uppvigling och anstiftan till massförstörelse ett brott? Hur kan hans beteende relateras till yttrandefrihet? Hans gärningar syftar ju synbart till att såra människor med en annan tro än hans egen.

Om man bränner Bibeln inför troende kristna eller trakasserar HBTQ-personer för deras kärlek då är syftet att såra människor. Det skapar nya motsättningar, eller förstorar redan befintliga. Det beteendet kan väl omöjligen bara ses som frihet att yttra sig.

Sverige måste naturligtvis fortsätta att stå upp för mänskliga rättigheter och inte falla till föga för Erdogans orättfärdiga krav. Men att tillåta orosmakaren Paludan att såra människor med muslimsk tro i Turkiet gagnar definitivt inte relationerna med landet.

I Turkiet bränner tråkigt nog arga demonstranter svenska flaggor. Jag hoppas innerligt att de snart kommer att förstå att Paludan definitivt inte representerar Sverige och att hans beteende är en avart som de flesta av oss helst vill slippa.

Sven Öberg

LÄS OCKSÅ: Demonstrationer för och emot Turkiet – med Paludan i fokus

LÄS OCKSÅ: Kadyrov, talibanerna och Erdoganregimen fördömer Paludans koranbränning

LÄS OCKSÅ: Paludan idiotförklaras på svenskt konsulat