Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inte ens någon uteverksamhet blir det i öppna förskolan, som stängs ner helt, skriver insändaren. Bild: NTB
Inte ens någon uteverksamhet blir det i öppna förskolan, som stängs ner helt, skriver insändaren. Bild: NTB

Varför stängs öppna förskolan i Partille?

Hur kommer det sig att det är okej att vi och våra barn går på verksamheter inomhus så som fotboll, dans, simning – men att en öppen förskola stängs helt?, skriver Sofia.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Partille kommun har gjort det innan och nu gör de det igen. Våren 2018 var det en vattenläcka i den skolan där Partille kommun hade en av sina öppna förskolor – Flätan vid Vallhamra torg. Under renoveringen så stängdes så klart den öppna förskolan ner och personalen fick andra arbetsuppgifter. Men när lokalerna var klara så öppnades den öppna förskolan inte upp igen. Trots att det har gått över två år så skriver Partille kommun att de har tre öppna förskolor och när man frågar om den ska öppnas upp igen så kommer ursäkten att lokalerna nu används till annat.

Varför är det så att allt som kostar pengar hålls öppet medans det som är gratis stängs?

Nu när vi alla måste ta ansvar för att minska smittspridningen av corona så valde Partille kommun att stänga ner de kvarvarande två öppna förskolorna, vilket var förståeligt i våras när smittläget var ett helt annat. Nu under några veckor så har de öppna förskolorna i Partille kommun haft uteverksamhet, som bestått av barnvagnspromnenader och gemensam utelek på olika lekplatser runt om i Partille. Men nu när många andra verksamheter väljer att öppna upp inomhus igen utefter Folkhälsomyndighetens råd, och flera av oss föräldrar hade hoppats på att det samma skulle hända med öppna förskolan, så bestäms det att öppna förskolan stängs ner helt igen! Inte ens någon uteverksamhet!

Så hur kommer det sig att det är okej att vi och våra barn går på verksamheter inomhus så som fotboll, dans, simning – men att en öppen förskola stängs helt? Har det verkligen med att minska smittspridningen av corona? Eller varför är det så att allt som kostar pengar hålls öppet medans det som är gratis stängs? Och kommer Partille kommun verkligen öppna upp de två öppna förskolorna igen i centrum och Öjersjö, eller kommer det bli samma visa igen som med Flätan?

Sofia

LÄS MER: Två förskolor i Partille “pausas”