Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Johan Nilsson / TT

Varför skapa bostadsbrist?

Den stora invandringen får konsekvenser, bland anat stor bostadsbrist, skriver Susanne Werner.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sedan ett antal år har framförallt de unga mycket svårt att få tag på en bostad. Enligt en rapport från Hyresgästföreningen 2017 var då över en halv miljon unga vuxna utan permanent boende, det vill säga bodde hemma, i andra- eller tredjehandslägenhet eller sämre eller tillfälliga studentboenden. Denna situation har också medfört att den svarta marknaden nu blomstrar med ockerhyror.

Varför ser inga politiker den uppenbara orsaken till att problemen har ökat under de senaste åren, nämligen att befolkningen har ökat dramatiskt på grund av den stora invandring vi har haft?

Från år 2006–2018 har vi haft en total invandring på en och en halv miljon (SCB). Vem som helst kan ju räkna ut att bostadsbristen ökar! Den typ av bostäder som till stor del går åt är ju självklart samma typ av bostäder som våra unga behöver, billiga hyresätter!

Skärp er politiker! Kliv ur era PK-roller och inse faktum någon gång! Denna stora invandring får konsekvenser! Att som ung inte kunna flytta hemifrån och starta ett självständigt vuxenliv eller bli offer för samvetslösa ockrare, är det så vi vill att våra ungdomar ska ha det?

Susanne Werner

gymnasielärare