Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Insändarskribenten ifrågasätter hur det kommer fungera med ett vaccin mot covid-19. Bild: Sakchai Lalit

Varför ska vi tro på Löfven gällande vaccinet?

Reinfeldt är sedan länge borta, men du Stefan Löfven har en del att förklara för oss svenskar gällande vaccinstrategin för covid-19, skriver Åke Ekener.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

År 2009 hotades vi svenskar av svininfluensa-pandemi. Fredrik Reinfeldt var statsminister och 2014 blev Stefan Löfven regeringschef.

Hundratals barn och yngre svenskar fick svåra och bestående skador av vaccineringen. De drabbades av narkolepsi, en neurologisk sjukdom vars symptom är ett okontrollerat sömnbehov. Plötsligt och till synes helt utan anledning kan den drabbade falla i sömn. Studier blir svåra att genomföra och mängder av yrken kan inte väljas av ungdomarna. Deras yrkesframtid har beskurits rejält. Att köra bil till exempel blir lika farligt som om de vore rattfyllerister.

Varför vi ska tro på dig nu att du ställer till rätta om biverkningar framkommer i ett senare skede av den nya vaccineringen mot covid-19.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanade föräldrar att vaccinera sina barn och de tragiska biverkningarna visade sig först långt senare. Regeringen lovade då att de skadade personerna skulle få ekonomiskt bidrag i 10-miljonersklassen, för att drägliggöra deras liv.

Jag tillhör de som skäms över sättet våra skadade ungdomar har behandlats. Du ska själv söka bidrag. Du skall göra det före ett visst datum. Annars blir ansökan preskriberad. Har din läkare försent ställt diagnosen kan du bli utan ersättning. Dessutom tillkommer diverse administrativa krumelurer, som gör att du inte orkar slåss med myndigheterna, och så vidare.

Reinfeldt är sedan länge borta, men du Stefan Löfven har en del att förklara för oss svenskar. Varför vi ska tro på dig nu att du ställer till rätta om biverkningar framkommer i ett senare skede av den nya vaccineringen mot covid-19.

Du har ju fortfarande inte hjälpt de drabbade från 2009.

Åke Ekener

LÄS MER: WHO: Coronavaccin troligt innan årets slut

LÄS MER: Då ska Astra Zeneca ta betalt för sitt coronavaccin