Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ebba Busch Thor (KD). Bild: Henrik Montgomery/TT
Ebba Busch Thor (KD). Bild: Henrik Montgomery/TT

Varför ser inte analytikerna sambandet?

KD:s utåt sett strama hållning i invandringsfrågan är det som gjort att de fått ökat väljarstöd och nu när de var tvungna att faktiskt ta ställning i en omröstning så visade de var de faktiskt står, skriver Johan Björnsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kristdemokraternas väljarflykt till Moderaterna handlar inte om abortfrågan även om många så kallade (oberoende?) politiska analytiker kommer till denna tafatta slutsats. De verkar helt missat att dagarna innan EU-valet valde KD att rösta med regeringspartierna för ökad anhöriginvandring medan M och SD röstade emot. Det var sannerligen tyst om denna omröstning och dess konsekvenser i allmän media (på grund av stundande EU-val?) men de som följer med på sociala medier höll sig informerade.

KD:s utåt sett strama hållning i invandringsfrågan är det som gjort att de fått ökat väljarstöd och nu när de var tvungna att faktiskt ta ställning i en omröstning så visade de var de faktiskt står. Det straffade sig. Väljare gick över till M. Bland dessa nytillkomna väljare är det invandringsfrågan som engagerar, inte abortfrågan.

Är det en ren ovilja hos de politiska analytikerna att se sambandet?

Johan Björnsson