Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur kommer de barn som pratar så här på förskolan uttrycka sig när de går i högstadiet, undrar insändarskribenten. Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

Varför så hårda ord från förskolebarnen?

Sen när har 3–5-åringar den här typen av ord och uttryck i sitt vokabulär, skriver ”Mamman i Majorna”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Var och varannan dag kommer min son hem från skolan och berättar att barnen där skriker håll käften, kallar barn dumma i huvudet, eller säger saker som ”jag tål inte dig” och ”jag hatar dig".

Förlåt, skrev jag skolan? Jag menar förstås förskolan, min son har inte ens fyllt fyra år och vistas i en miljö där ”kompisarna” (som pedagogerna envist kallar alla barnen) pratar så här med varandra. Är det jag som överreagerar eller låter det mer som att han vistas i en högstadiemiljö än en förskolemiljö?

Sen när har 3–5-åringar den här typen av ord och uttryck i sitt vokabulär? Hur kommer de barn som pratar så här på förskolan uttrycka sig när de går i högstadiet? Jag känner viss oro och undran och hade önskat att min son hade fått vara ett barn utan ett sådant vokabulär lite längre än han fick.

Mamma i Majorna